Stick - top
Stick - bottom

Ons assortiment

Duurzaam

Poppedijn is een speciaalzaak voor houten speelgoed. Dat wil niet zeggen dat alles van hout is in de winkel want voor een evenwichtige ontwikkeling is het goed dat het jonge kind veel verschillende materialen leert kennen. De duurzaamheid van het speelgoed staat bij ons voorop, niet alleen in de productiewijze maar ook in de levensduur (hoe waardevol is het niet als ook je kinds-kinderen kunnen spelen met het speelgoed dat van hun ouders was?)

Voor de juiste ontwikkelingsfase

Onze adviezen zullen er vóór alles op gericht zijn om je speelgoed te laten kiezen dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van je kind alsook de plaats van dit kind binnen het gezin.
Ook als je kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen zetten wij ons in om een goed antwoord te vinden om samen het juiste ontwikkelingsmateriaal te vinden.

Méér dan speelgoed alleen

Zoals aan de keuzetoetsen hierboven is te zien is Poppedijn méér dan alleen een speelgoedwinkel. De oorspronkelijke verwantschap met de Vrije School-pedagogiek en de antroposofie maken het palet breder. Spelend met zijn speelgoed leert het jongste kind de wereld om zich heen kennen; de imiterende peuter en de fantaserende kleuter verwerken hun ervaringen met hun dagelijkse leefomgeving in hun spel. Daarvoor is goed speelgoed een belangrijk hulpmiddel. Maar naast de speelgoedhoek zijn er meer zaken die voor een goede ontwikkeling belangrijk zijn. Voorlezen en goede kinderboeken bijvoorbeeld zijn onontbeerlijk voor een goede taalontwikkeling; een seizoentafel brengt voor het stadskind de cyclus van de seizoenen en de jaarfeesten tot leven. Ook het ritme van de verjaardagen van alle gezinsleden kan je prachtig markeren met verjaardagsring bij het ontbijtbord van de jarige. Tradities geven verankering in de wereld van het kind.
En dan hebben we nog niet eens genoemd hoe waardevol het is om speelgoed voor je kinderen zelf te maken; alle materialen voor het maken van poppen en seizoentafelfiguren zijn bij ons te koop.

Het assortiment in vogelvlucht

Achter de keuzetoetsen van de 8 hoofdstukjes die je hierboven  ziet, vindt je per categorie een aantal foto’s die een indruk geven van ons assortiment . Ze laten vooral zien dat we heel véél meer hebben dan in onze WEBSHOP te zien is.

Wat je op deze foto’s ziet laat zich niet in een winkelmandje klikken, maar wat je zou willen sturen we natuurlijk graag naar je op.

Bel of mail ons dan vooral!!

Assortiment-voorbeeld-1-bij-Poppedijn
Assortiment-voorbeeld-2-bij-Poppedijn
Assortiment-voorbeeld-3-bij-Poppedijn
Step

Nieuws

  • artikel van de maand juni
Lees meer ...