Stick - top
Stick - bottom

Routebeschrijvingen

Poppedijn is uitstekend bereikbaar met auto, fiets en OV. De werkzaamheden in de spoorzone zijn geen belemmering om ons te bereiken, wel kan het zijn dat de route naar ons toe af en toe iets anders is. Parkeren kan bijna altijd voor de deur. (vraag onze bezoekerskaart!)

 

Routebeschrijving naar Poppedijn vanuit Rotterdam (per auto) Op A13 Rotterdam-Den Haag afslag Delft-Zuid nemen. Boven aan de afslag de rotonde driekwart nemen. De weg ligt nog steeds hoog en gaat over het water en het spoor. Doorgaan tot de weg duidelijk daalt naar maaiveldniveau. Bij deze verkeerslichten rechts afslaan, een paar viersprongen passeren tot een rotonde. Op de rotonde rechtdoor (let op fietsers van alle kanten!). Eerste verkeerslicht na de rotonde, rechtdoor. Het volgende verkeerslicht is van een groot kruispunt, met de Brandweerkazerne rechts aan de overkant. Ga rechtdoor en na plm. 400 meter vóór de brug over de gracht rechtsaf. Dit is de Buitenwatersloot. Poppedijn ligt op nummer 35 maar wanneer je eerder een plekje voor de auto vindt gebruik dat dan. Tot 12.00 uur mag iedereen gratis parkeren in de straat. Na die tijd mag je alleen betaald (€ 0,50 voor het eerste uur) parkeren aan de rechterkant van de Buitenwatersloot tussen de Graswinckelstraat en het eind van de gracht.

Routebeschrijving naar Poppedijn vanuit A’dam/Utrecht (per auto) Kies bij het Prins Clausplein niet de A-13 Delft/Rotterdam maar neem de A-4 richting Rijswijk /Hoek van Holland. Neem na enkele afslagen gepasseerd te hebben de afslag 11 (Rijswijk/Delft). Boven aan de afslag linksaf richting Delft. Na plm. één kilometer (en drie verkeerslichten) kom je over een watertje de bebouwde kom van Delft binnen. Vanaf dit punt kom je na twee verkeerslichten bij een grote viersprong. Plm. 500 meter na deze viersprong rij je onder een smal viaduct door (Stanislasbrug) en neem je daar direct de afrit rechts (geen borden). Deze afslag komt uit op een gracht (de Buitenwatersloot) maar er is geen brug, en je moet even een blokje linksom maken (Ga links onder het viaduct door, direct weer links, het tweede straatje rechts, bij de verkeerslichten weer rechts tot aan de brug over de Buitenwatersloot.) Ga over de brug linksaf. Poppedijn ligt op nummer 35 maar wanneer je eerder een plekje voor de auto vindt gebruik dat dan. Tot 12.00 uur mag iedereen gratis parkeren in de straat. Na die tijd mag je alleen betaald ( € 0,50 voor het eerste uur) parkeren aan de rechterkant van de Buitenwatersloot vanaf de Graswinckelstraat tot aan het eind van de gracht.

Routebeschrijving naar Poppedijn met de trein Poppedijn ligt heel dicht bij het nieuwe ondergrondse station van Delft. Tot 2017 is er nog maar één tunnelbuis en komen de reizigers uit Den Haag en Rotterdam aan op hetzelfde perron. Neem de (rol)trappen naar boven (2 x) en loop nu rechtdoor de stationshal uit. Na deze uitgang van het station zal de verkeerssituatie tussen nu en 2017 nog wel enkele keren veranderen maar de Buitenwatersloot zal blijven liggen waar ze is en dat is hemelsbreed aan je linkerhand. Het is de gracht die vanaf dat punt de binnenstad van Delft verlaat. Links van het water en na plm. 80 meter na de brug vind je Poppedijn op nr. 35.

Routebeschrijving naar Poppedijn met tramlijn 1 of 19 Totdat de spoorzone helemaal opnieuw is ingericht kun je het beste uitstappen bij Halte Schoolstraat. Wandel langs de ‘stadkant’ van deze straat naar het zuiden tot aan de Binnenwatersloot (De Hypotheker) en steek daar de bouwplaats van de spoorzone over. Deze situatie zal tussen nu en 2017 nog wel enkele keren veranderen, maar aangezien de Buitenwatersloot in het verlengde ligt van de Binnenwatersloot brengt de oversteek in dit gebied je aan het begin van de Buitenwatersloot. Links van het water en na plm. 80 meter na de brug vind je Poppedijn op nr. 35.

Step

Nieuws

  • artikel van de maand juni
Lees meer ...