Stick - top
Stick - bottom

Overzicht van de huurspellen

Hieronder volgt een overzicht en een korte uitleg van de spellen die bij Poppedijn te huur zijn en waaruit je voor iedere leeftijdscategorie een leuke combinatie kunt bedenken. Je kunt ook bellen (015-2126330) om een afspraak te maken voor een demonstratie. Een keuze gemaakt? Achter de toets ‘bestelformulier verhuur’ boven aan de pagina kun je je wensen aan ons mailen.

Huurperiodes en tarieven
Per dag Halen Tussen 16.00 uur en 17.00 uur
Terugbrengen Twee kalenderdagen later voor 10.00 uur
Tarief Zie prijs per dag
Weekend Halen Vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur
Terugbrengen Dinsdagochtend voor 10.00 uur
Tarief 1,5 keer het dagtarief
Per week   Bijvoorbeeld van dinsdagochtend tot de volgende dinsdagochtend
Tarief 3 keer het dagtarief

Pionnen

€ 2,00 per 6 per dag Een handig hulpmiddel bij het uitzetten van een parcours voor diverse wedstrijden.
Spellenverhuur-pionnen-bij-Poppedijn

Memolo

Spellenverhuur-memolo-bij-Poppedijn
+4 jaar, 1 of meer spelers, binnen, 20-30 minuten, € 3,50 per dag Een robuust houten (sandwich) speelbord waarop 16 dekseltjes 16 gaten afdekken. Tussen de twee lagen van het spelbord kunnen 10 verschillende memovelden worden geschoven die varieren van het standaard memoveld (appel-appel, auto-auto) tot aan bijvoorbeeld ‘figuur – detail van die figuur’ of ‘voorkant dier – achterkant dier’ of ‘geometrisch figuur – gespiegeld geometrisch figuur’. Trefwoord: concentratie, geheugen en logisch denken.

Reuzenmikado

+ 5 jaar, binnen, 2-6 spelers, 15 minuten. € 2,50 per dag. Een bundel van 60 cm. lange stokjes valt uiteen. De stokjes, met elk hun eigen waarde, liggen kris kras door elkaar heen. Wie kan een stokje oppakken zonder dat één van de andere beweegt? Trefwoord: fijne motoriek.
Spellenverhuur-mikado-reuzenmikado-bij-Poppedijn

Kippenroulette

Spellenverhuur-kippenroulette-roulette-spel-bij-Poppedijn
+ 4 jaar, binnen, 2-8 spelers, 25 minuten. € 4,- per dag. In een draaiplateau zitten 12 nestjes die afgedekt worden door 12 kippen. Vooraf worden in de nesten 0,1,2 of 3 eitjes verborgen. Degene die aan de beurt is gooit met de dobbelsteen 0,1,2,3 of de joker. Als hij nu de kip optilt en hetzelfde aantal eitjes vindt als de dobbelsteen aangeeft mag hij ze houden. Het plateau wordt gedraaid en de volgende mag werpen. Degene die tijdens het hele spel goed oplet scoort de meeste eitjes. Makkelijke versie: zet de kippen niet terug op de leeggehaalde nestjes. Moeilijke versie: zet de kippen terug op de lege nestjes. Trefwoorden: concentratie, geheugenoefening en geluk.

Knikkerbak

+ 6 jaar, binnen, 1 speler per beurt, eindeloos. € 3,50 per dag. De voorloper van de flipperkast. In een open platte houten bak (40 x 65 cm.) zijn met spijkers kleine holletjes gemaakt waar precies, of heel gemakkelijk, een knikker in past. Per speelbeurt mag de speler met een stokje 5 knikkers afschieten. Wie de moeilijkste holletjes weet te bereiken krijgt de meeste punten. Trefwoorden: fijne motoriek en eventueel rekenvaardigheid.
Spellenverhuur-knikkerbak-bij-Poppedijn

Kegelflip

Spellenverhuur-kegelflip-kegel-flipper-spel-bij-Poppedijn
+6 jaar, binnen, 1 speler per beurt, eindeloos, € 3,- per dag. Een houten bak van 30 x 65 cm met een spel aan de bovenkant en een aan de onderkant. De ene zijde is een knikkerbak zoals hierboven is omschreven, en aan de andere kant is het een kegelspel met kleine kegeltjes. Een vernuftig lanceerblokje schiet het stalen kogeltje de baan op. Trefwoord: fijne motoriek.

Sjoelbak

+ 6 jaar, binnen, 1 speler per beurt, ongeveer 7 minuten per speler. € 5,- per dag. Een Homas-wedstrijdbak met holgedraaide schijven. Een horizontale glijbaan met aan het einde 4 poortjes waar precies een schijf doorheen past. Probeer, in 3 beurten per speler, de schijven op een slimme manier over de 4 poortjes te verdelen. Wie haalt de meeste punten. Trefwoorden: fijne motoriek, tactiek en eventueel rekenvaardigheid.
Spellenverhuur-sjoelbak-bij-Poppedijn

Knikkersjoelbak

Spellenverhuur-knikkersjoelbak-bij-Poppedijn
+ 7 jaar, binnen, 1 speler per beurt, ongeveer 5 minuten per speler, € 5 ,- per dag. Een variant op de sjoelbak, maar dan iets subtieler. Aan het einde van de bak zitten 10 gootjes overdwars en achterelkaar, gevolgd door een grotere opvangbak. Over de gootjes ligt een hellingbaantje dat breed begint en een smal uiteinde heeft recht boven het laatste gootje. Wanneer je je knikker slordig rolt komt hij naast het hellingbaantje terecht in het eerste gootje (1 punt); wie heel goed kan mikken gaat het hellingbaantje op precies naar het smalle uiteinde en de knikker valt in het gootje voor 10 punten, maar gooi je nu te hard dan schiet je knikker het laatste gootje voorbij in de opvangbak. Trefwoorden: fijne motoriek, oog-handcoördinatie.

Kegelspel

+ 4 jaar, binnen of buiten, ongeveer 2 minuten per spel. € 2,50 per dag. Zes, 30 cm. grote, houten kegels staan enkele meters van de speler af. In 2 worpen per speelbeurt moeten zoveel mogelijk kegels omver gerold worden met een houten bal. De opstelling van de kegels en de afstand van de speler kunnen aan de leeftijd van de speler worden aangepast. Trefwoord: oog-hand coördinatie.
Spellenverhuur-kegelspel-bij-Poppedijn

Handbiljart

Spellenverhuur-handbiljart-bij-Poppedijn
+ 7 jaar, binnen, 2 evengrote spelers, vaak minder dan 2 minuten, € 2,50 per dag. Een open houten bak (35 x 35 x 5 cm.) heeft op iedere hoek een handvat en aan de zijde van de elke speler een klein gaatje waar een knikker door kan vallen. De bak wordt door elke speler aan twee handvaten vastgehouden wanneer de spelleider op de middenstip een knikker legt. Door de bak nu schuin te houden en te “sturen” probeert de speler in het gaatje van de tegenspeler te scoren. Trefwoord: oog-hand coördinatie.

Wielvangspel

+ 8 jaar, buiten, 2 spelers. € 5,- per dag. De 2 spelers, die 5 (of meer) meter uit elkaar staan, hebben ieder een stok in de handen met aan het uiteinde een dubbele gaffel. De “speelbal” is een houten wiel (Ø 25 cm.) met een aan weerszijden uitstekend houten asje. De speler steekt de dubbele gaffel over het wiel (op de as) en zwiept het wiel naar de tegenspeler. Die vangt het wiel in zijn gaffel op, maar alleen een goed rechtop rollend wiel beschrijft een rechte lijn. Hoe groter de afstand, des te moeilijker het wordt. Trefwoorden: Grove motoriek en oog-hand coördinatie.
Spellenverhuur-wielvangspel-bij-Poppedijn

Lanceer-de-bal

Spellenverhuur-lanceer-de-bal-bij-Poppedijn
+ 5 jaar, binnen of buiten, 1 speler per beurt. € 1,50 per dag. Een houten wipje (40 cm. lang) scharniert op een klosje dat niet in het midden zit. Het wipje ligt op de grond en op het lange einde ligt een klein rubberen balletje. Wanneer je op het korte uiteinde trapt lanceer je het balletje de lucht in. Vang het balletje op. Dit spelletje leent zich goed als afsluiting van bijvoorbeeld een estafette of zeskamp race. Trefwoorden: reactievermogen, oog-hand coördinatie.

Bamboleo

+ 6 jaar, binnen, 2 tot 8 spelers, speelduur ongeveer 20 minuten € 2,50 per dag. Dit tafelspel is een variant op het tv-spelletje ‘toren van Pisa’. 15 cm. boven het tafelblad balanceert een houten “pizza” op een kegel. 30 houten blokjes (in zwart en rood) van verschillende vormen (en dus gewichten) dienen door de spelers 1 voor 1 op de “pizza” geplaatst te worden. Wie het evenwicht verstoort en alles laat vallen is af. Trefwoord: fijne motoriek.
Spellenverhuur-bamboleo-bij-Poppedijn

Ringwerpspel

Spellenverhuur-ringwerpspel-ringwerpen-bij-Poppedijn
+ 4 jaar, binnen of buiten. € 2,50 per dag Drie touwringen worden van een afstandje over een houten paaltje geworpen. Eroverheen is 2 punten, er tegenaan 1 punt en ernaast 0 punten. Trefwoorden: fijne en grove motoriek.

Trekauto’s

+2 jaar, binnen of buiten, 2 spelers per beurt. € 1,75 per dag. Aan een koord van 2_ m. lang zit een houten autootje en aan de andere kant een rond houtje. Wie heeft zijn autootje als eerste naar zich toe gewonden? Trefwoord: fijne motoriek.
Spellenverhuur-trekauto-bij-Poppedijn

Reuzenrupsenspel

Spellenverhuur-rupsenspel-bij-Poppedijn
+3 jaar, binnen of buiten, 2 tot 8 spelers, ongeveer 20 minuten. € 5,- per dag. 4 rupsen strijden erom wie het eerst de andere kant van de kamer heeft bereikt. Iedere rups bestaat uit 6 houten schijven in de 6 kleuren van de regenboog. Op de voorste schijf staat een houten rupsenhoofd. Met een kleurendobbelsteen bepaalt de speler hoeveel stapjes zijn rups vooruit mag. Voor de oudere kinderen kan het spel worden gespeeld met barricades. Trefwoorden: kleurherkenning en voor de ouderen tactiek.

Bekerspel

+ 6 jaar, binnen of buiten, 4 spelers (2 tegen 2). € 1,50 per dag. Iedere speler heeft een stok in de hand met aan het einde een “eierdopje”. Per twee spelers is er één houten kogel (in het eierdopje). Welk team van twee heeft zijn kogel het eerst aan de overkant van het veld, alleen…… de speler die de kogel heeft mag zijn voeten niet bewegen! Snelheid en beheersing wisselen elkaar af. Trefwoorden: fijne en grove motoriek.
Spellenverhuur-bekerspel-bij-Poppedijn

Zomerski’s

Spellenverhuur-zomerski-bij-Poppedijn
+4 jaar, buiten, 4 spelers, € 4,- per dag. Een paar ski’s waar twee personen tegelijk op staan en zo “in ganzenpas” vooruit moeten lopen. Kunnen ze harder dan het duo naast hen? Trefwoord: grove motoriek.

Pedalo

+ 7 jaar, binnen of buiten, 1 persoon, € 5,- per dag, er zijn 2 pedalo’s beschikbaar. Twee “pedalen” (of treeplanken) zijn zodanig tussen 3 paar wielen opgehangen dat je er op kunt rijden door je gewicht in het juiste ritme van het ene pedaal op het andere over te brengen. Best moeilijk, maar uitdagend en leuk! Trefwoord: grove motoriek.
Spellenverhuur-pedalo-bij-Poppedijn

Balanceerlabyrinth

Spellenverhuur-balanceerlabyrinth-bij-Poppedijn
+ 8 jaar, binnen of buiten, 2 spelers, € 2,50 per dag. Een vierkante houten plank (50 x 50 cm.) heeft aan de onderkant een houten halve bol (Ø 10 cm.). Twee goede acrobaten kunnen zichzelf op de horizontaal gehouden plank in evenwicht houden en een houten kraal door het labyrinth laten bewegen. Trefwoorden: grove motoriek, evenwichtsgevoel.

Loopklossen

+4 jaar, binnen of buiten, 1 persoon per paar, € 1,25 per dag, er zijn 2 paar beschikbaar. Houten klossen die je met touwen tegen je voetzolen aantrekt. Zo moet je weer opnieuw leren lopen. Trefwoord: grove motoriek.
Spellenverhuur-loopklossen-bij-Poppedijn

Zaklopen

Spellenverhuur-zaklopen-bij-Poppedijn
+4 jaar, binnen of buiten, € 2,50 per dag voor 2 zakken. 2 Grote sterke kanvaszakken. Wanneer je daarin staat kun je alleen nog maar springen om vooruit te komen. Trefwoord: grove motoriek.

Balanceerslang

+ 5 jaar, binnen of buiten, € 2,- per dag. Een scheepskabel met de kop en staart van een slang. Wie over zijn rug kan lopen zonder er naast te stappen is een evenwichtskunstenaar. Trefwoord: evenwichtszin.
Spellenverhuur-balanceerslang-slang-bij-Poppedijn

Olympische vlam

Spellenverhuur-olympische-vlam-bij-Poppedijn
+ 4 jaar, binnen of buiten, € 2,- per 2 stuks per dag. Op een stevige houten toorts brandt een “vlam” die bestaat uit een stapel losse blokjes. Een slim touwtje houdt de blokjes wel bijeen, maar is dat nog zo als je er mee loopt… of rent?? Trefwoorden: grove motoriek en concentratie.

Steile wand

+ 7 jaar, binnen, 1 speler per beurt van enkele minuten , € 3,- per dag. Een houten plaat (60 x 40 cm.) staat schuin achterover en ziet er uit als een gatenkaas met meer gaten dan kaas. Met twee touwtjes moet je een houten schijfje tussen de gaten door naar boven manoeuvreren tot het gat boven in de plank. Een precisiewerkje!! Trefwoorden: oog-handcoördinatie en concentratie.
Spellenverhuur-steile-wand-bij-Poppedijn

Pantomimo

Spellenverhuur-pantomimo-bij-Poppedijn
+ 7 jaar, binnen, € 3,- per dag. Een buitenbeentje in het verhuurprogramma. Een grote “zak” van een zeer elastisch materiaal omvat een (niet te klein) mensenlichaam inclusief armen, benenen hoofd. De nu onzichtbare persoon kan zo allerlei poses aannemen om iets uit te beelden. Trefwoorden: acteertalent en fantasie.

Bibberspiraal

+5 jaar, binnen, 1 speler per beurt van enkele minuten, € 2,- per dag. Wellicht bekend van de televisie. Een ijzeren draad is gebogen in een traject van bergen en dalen en is bevestigd op een balkje van 40 cm lengte dat voor de speler op de tafel ligt. De speler heeft een handvat in de hand waar een ijzeren stangetje aanzit met een dicht oog (van enkele cms. in doorsnede) dat om de gebogen draad heen ligt. De speler moet nu het oog langs alle bergen en dalen bewegen zonder dat de twee ijzerdraden elkaar raken, want dan gaat de zoemer en moet je opnieuw beginnen. Trefwoorden: fijne motoriek en oog-handcoördinatie (van de bovenset plank).
Spellenverhuur-bibberspiraal-bij-Poppedijn

Apenhengelen

Spellenverhuur-apen-hengelen-bij-Poppedijn
+5 jaar, binnen (of buiten op een vlakke bodem), 2 spelers, enkele minuten, € 4,- per dag. Voor iedere speler staat een traject door het oerwoud afgebeeld op een achttal plankjes die op plm. 15 cm. van elkaar in een rij liggen. Op zowel het eerste als het tweede plankje staat een stevige houten aap met zijn armen zo omhoog dat de handen vlakbij elkaar komen. De speler heeft nu een hengeltje met een flinke houten kraal aan een touwtje en moet die kraal zo tussen de handen van de aap sturen dat hij hem kan optillen en als een haasje over de tweede aap kan tillen tot het volgende plankje. Nu staat de voorste aap achteraan en moet hij op z’n beurt ook haasje over. Wie heeft zijn twee apen als eerste door het oerwoud geslingerd? Trefwoord: oog-handcoördinatie.

Boomgaardspel

4-8 spelers, liefst gemengd vanaf 4 jaar met een “ volwassen” spelleider, binnen, 20-30 minuten , € 5,- per dag. Een grote uitvoering van een niet-competitief bordspel dat op de grond gespeeld wordt. Op het bord staan vier fruitbomen afgebeeld waarop vier soorten natuurgetrouw houten fruit liggen uitgestald dat de spelers moeten plukken. In het midden staat een raaf afgebeeld die ook op het fruit uit is. De dobbelsteen bepaalt per beurt of de spelers mogen plukken of de raaf. Telkens als de raaf wint wordt hij met een van de negen bijpassende puzzelstukjes afgedekt. Wanneer de raafpuzzle eerder is voltooid dan dat al het fruit is geplukt heeft de raaf gewonnen. Door goed te overleggen kunnen de spelers dat voorkomen en hebben álle spelers gewonnen. Trefwoorden: Samenwerking en taktiek.
Spellenverhuur-boomgaardspel-bij-Poppedijn

Verfcentrifuge

Spellenverhuur-verfmolen-verfcentrifuge-verf-bij-Poppedijn
+4 jaar, binnen, enkele minuten per deelnemer, € 5,- per dag (excl. papier en verf) Een instrument dat een beetje lijkt op een platenspeler waarbij het draaiplateau door een slinger wordt aangedreven. Op het draaiplateau ligt een vel papier en daaromheen staat een cilinder om spatten te voorkomen. Door nu druppelsgewijs verschillende kleuren waterverf op het draaiende papier te laten vallen maak je een verrassende kleurschildering. Trefwoord: Creativiteit.

XL-gezelschapsspellen

+4 jaar, 2-6 spelers, binnen of buiten, €3,50 per spel per dag 5 bekende gezelschapsspellen op een kleed van een vierkante meter. Vooral geschikt voor straat-en tuinfeesten. Monopoly, Mens-erger-je-niet, Verkeersspel, Ganzenbord en Twister Trefwoord: sociale vaardigheden (en acrobatiek voor Twister)
Spellenverhuur-twister-kleed-spelkleed-bij-Poppedijn

Croquet

Spellenverhuur-croquet-bij-Poppedijn
+4 jaar, 4 spelers, buiten, 20-30 minuten, € 4,00 per dag Een parcours van 9 poortjes die in het gazon geprikt staan. Iedere speler heeft een gekleurde houten bal en een lange houten hamer waarmee die bal door de poortjes wordt geslagen. Eén slag per beurt en wie is er dan als eerste bij het doel? Trefwoord: oog-hand-coördinatie en (een beetje) tactiek.

Touwtrektouw

+5 jaar, hoe meer spelers hoe leuker, buiten, € 3,00 per dag Verdeel het gezelschap zo eerlijk mogelijk in twee even sterke partijen. Beide partijen stellen zich tegenover elkaar op en proberen de tegenstanders (tot en met de laatste man!) over de middenstreep te trekken. Trefwoord: Samenwerking, spierballen en hakken in het zand.
Spellenverhuur-touwtrektouw-touwtrekken-bij-Poppedijn

Blikwerpen

Spellenverhuur-blikwerpen-bij-Poppedijn
+4 jaar, 1 of meer spelers, binnen of buiten 15-20 minuten. € 3,00 per dag Bekend van de kermis, maar dan niet van blik. Op ronde houten cilinders zijn matroosje getekend al dan niet met touwbeentjes en voetjes er aan vast. Ze vormen samen een acrobatische toren die de spelers in drie worpen met een balletje omver mogen werpen. Trefwoord: grove motoriek

Kleuterstelten

+5-8 jaar, 1 of 2 personen, buiten € 3,00 per paar per dag Een kruising tussen echte stelten en loopklossen. Ten opzichte van de loopklossen zijn de ‘touwen’ van hout met een handvat ter hoogte van je heupen. Goed inzetbaar als onderdeel van een zeskamp oid. Trefwoord: evenwichtszin en grove motoriek.
Spellenverhuur-kleuterstelten-bij-Poppedijn

Negerzoenenschieter

Spellenverhuur-negerzoenenschieter-bij-Poppedijn
+7 jaar, 1 of meer spelers, buiten of binnen € 6,00 per dag Gooi je het balletje raak tegen de oranje cirkel, dan wordt, via een systeem van elastieken, een negerzoen jouw kant op gelanceerd die je dan moet vangen natuurlijk (héél voorzichtig). Het wordt al minder smerig met, bijvoorbeeld, een doosje rozijntjes maar of dat ook leuker is……… Trefwoord : oog-handcoördinatie en reactievermogen

Kuikenspel

4 jaar, 2-4 spelers, binnen of buiten, € 5,- per dag Het kuikentje kan vanuit zijn hok een rondgang maken langs gekleurde bordjes met graankorrels, door de kinderen gestuurd met een tel- en kleurendobbelsteen. Telkens wanneer het kuikentje zijn hok weer passeert mag de speler die daar voor zorgde een bordje met korrels uit de kring nemen. Zo wordt de kring steeds kleiner en de rondgang van het kuikentje steeds sneller. Wie het eerst drie bordjes met korrels heeft verzameld is de winnaar.
Spellenverhuur-kuikenspel-bij-Poppedijn

Kapla (Kist a 1000 st.)

Spellenverhuur-kapla-kist-1000-stuks-bij-Poppedijn
+6 jaar, 1 of meerdere spelers, binnen, € 6,50 per dag 1000 perfect afgewerkte gelijkvormige grenen plankjes stellen je in staat tot ongekende bouwwerken. Ook bouwwerken als groepsopdracht zijn een geweldige uitdaging. Zeer geschikt voor weekendjes weg of regenachtige vakanties. Trefwoorden : fantasie, fijne motoriek, oog-handcoördinatie, ruimtelijk inzicht, evenwichtszin, inzicht in mechanica, planningsvaardigheden, kunstzin, esthetiek en symmetrie, samenwerking en (als je bouwwerk instort:) incasseringsvermogen. (het is niet voor niets het beste speelgoed dat we verkopen. Zie ook KAPLA dag)

Balanceerei

+4 jaar, 1 of 2 personen, binnen of buiten, €3,50 per dag. Geïnspireerd op culturen waar mensen een last op hun hoofd dragen, is het balanceerei een goede training in evenwicht en lichaamshouding. Een omgekeerde rubberen kroon (past op ieder hoofd) is de basis van een ei dat is opgebouwd uit 3 (of 5) ringen die op elkaar passen. De speler krijgt de ringen één voor één aangereikt en bouwt het ei op zijn hoofd op. Wie durft er zo tegen zijn opponent een racewedstrijdje aan? Trefwoord : Evenwichtszin, behendigheid en lichaamshouding
Spellenverhuur-balanceer-ei-bij-Poppedijn

Loopliner

Spellenverhuur-loopliner-bij-Poppedijn
+5 jaar, 2 spelers, binnen of buiten, € 5,00 per dag Een stevig draadlabyrinth wordt met klittenbanden aan je arm bevestigd en de rode kraal wordt bij beide spelers in de beginstand gebracht. Welke speler is er zo behendig met zijn arm dat hij zijn kraal als eerste naar het eindpunt heeft gebracht. Diverse varianten zijn mogelijk om het moeilijker te maken, afhankelijk van hoe je de loopliner aan je arm bevestigd (of aan de arm die niet je voorkeursarm is). Trefwoord, oog-handcoördinatie, behendigheid, spiertraining

Funwip

+7 Jaar, 1 speler, binnen € 5,00 per stuk per dag (2 beschikbaar) Staand op een rond houten bord hoef je alleen maar een torentje van plastic stapelbekers te bouwen. Alleen………..het bord waar je op staat is helemaal niet stabiel, hoe meer je wiebelt hoe moeilijker! Om de beurt spelen voor de snelste tijd, maar leuker is tégen elkaar tegelijkertijd. Met meerdere spelvarianten Trefwoord : evenwichtszin, doorzettingsvermogen.
Spellenverhuur-funwip-bij-Poppedijn

Tekentol

Spellenverhuur-tekentol-bij-Poppedijn
+6 Jaar, maar zeker ook volwassenen, 4-10 spelers, binnen of buiten (met stoepkrijt), € 3,50 per dag Een ‘tol’ met een schrijfpunt aan de onderkant wordt door 4-10 gespannen touwtjes op een zeker punt op het papier rechtop gehouden. Als de spelleider nu zegt: “Teken een huis.”, moeten de spelers natuurlijk wel met elkaar overleggen hoe de tol over het papier moet bewegen. Of, in stilte(!), “Schrijf de eerste zin van het Wilhelmus”. Uitermate geschikt als groepsdynamicaoefening op het werk. Trefwoord: Samenwerking

Wandelende A

+8 jaar, 5 spelers, buiten, € 6,00 per dag speelduur: tot het is gelukt Eén speler neemt plaats op de dwarsbalk van de A. Hij zou direct omvallen als niet de vier andere spelers, op voor, achter, links en rechts elk hun touw strakhouden dat aan het puntje van de A vast zit. De speler op de A moet nu vooruit gaan lopen maar kan dat alleen als ‘voor en achter’ hem rechtop houden en ‘links en rechts’ hem om en om uit balans trekken opdat de A ‘een stap’ kan maken. Trefwoord : Samenwerking in optima forma, grove motoriek.
Spellenverhuur-wandelende-a-bij-Poppedijn

Teamspel-kist

Spellenverhuur-teamspelkist-bij-Poppedijn
+6 jaar, 2-20 personen, binnen of buiten, € 15,00 per dag Een kist gevuld met robuuste houten attributen,touwen , 2 ballen en een handleiding voor 10 spellen. Alle spellen zijn er op gericht om groepsgewijs doelen te bereiken door optimaal motorisch samen te werken. Ideaal als groepsdynamicaoefening op het werk. Trefwoord: Samenwerking, groepsvorming,oog-handcoördinatie en grove motoriek.

Bingomolen

Helaas……….., de bingomolen zit niet meer in het assortiment.
Spellenverhuur-bingomolen-bij-Poppedijn

Rad van Fortuin

Spellenverhuur-rad-van-fortuin-bij-Poppedijn
+6 jaar gezelschap met een spelleider, binnen of buiten, € 6,50 per dag Het Rad van Fortuin is natuurlijk bekend van de Tombola en Bingo, maar door zijn uitvoering is dit rad geschikt voor een keur aan spelletjes voor een klein of groot gezelschap. Een handleiding voor 9 speltoepassingen wordt meegeleverd. Trefwoord : eerst geluk, maar dan vele vaardigheden afhankelijk van het gekozen spel.

Bellenblaasmachine

Alle leeftijden, buiten, € 5,- per dag Ter verhoging van de feestvreugde ! Op een in het oog springende plaats, buiten bereik van kinderhandjes, kun je dit machientje uit zich zelf een feestelijke wolk van zeepbellen laten blazen. Nog bij nodig: 220 Volt en bellenblaassop (te koop bij Poppedijn)
Spellenverhuur-bellenblaasmachine-bij-Poppedijn

Tualoop

Spellenverhuur tualoop bij Poppedijn
+6 Jaar, 1-8 spelers, buiten, zo lang als je wilt, € 5,- per dag In de handleiding staan 8 spelvarianten waarbij steeds de spelers een ring van organisch plastic m.b.v. 2 houten stokken overspelen naar een andere speler. Voor de kleintjes een traditioneel ringwerpspel, gewoon overspelen (naar elkaar of in een groep van max. 8) of bijvoorbeeld een variant op volleybal spelen. Kijk voor inspirerende beelden op Tualoop – YouTube Trefwoorden: grove motoriek, oog-handcoördinatie, reactievermogen
Step

Nieuws

  • artikel van de maand juni
Lees meer ...