Ga naar inhoud

Poppedijn is verhuisd! Bezoek onze winkel nu op de Burgwal 27 in Delft.

Zoeken
Winkelmandje

Het Poppedijn Bos

Met elke bestelling dragen we bij aan de toekomst van onze kinderen

Bij Poppedijn vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan een gezonde leefomgeving voor toekomstige generaties. Voor iedere bestelling die geplaatst wordt in onze webshop planten we een nieuwe boom. Om dit te bewerkstelligen zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met Ecologi, een unieke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud en het verlagen van onze CO2-voetafdruk. Zo zorgen we er samen met jullie voor dat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen blijven genieten van deze bijzondere planeet die we met zijn allen in bruikleen hebben.

Kijk met ons mee hoe het Poppedijn Bos steeds verder groeit dankzij jullie hulp!

 

Samen behouden we de wereld voor toekomstige generaties

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Heel eenvoudig, onze webshop is gekoppeld aan het systeem van Ecologi. Iedere keer dat er een bestelling wordt geplaatst in de webshop wordt er automatisch een bedrag overgemaakt aan Ecologi. Dat geld wordt gebruikt om een boom te planten én om duurzame projecten te financieren die zorgen voor CO2 reductie. Van elke boom die wordt gepland wordt een foto gemaakt en er wordt bijgehouden welke soort het is en hoe oud de boom is. Al die foto's en informatie zijn terug te vinden in het digitale Poppedijn Bos dat een samenstelling is van verschillende bossen verspreid over de wereld. Zo kunnen we met zijn allen bijhouden hoe ons gezamenlijke Poppedijn Bos groeit.

Ecologi doet meer dan het planten van bomen

Onze Internationale partner Ecologi zet zich in voor een gezonde aarde voor toekomstige generaties wereldwijd. Dit doen ze door te investeren in een breed scala aan duurzame projecten die kunnen aantonen dat ze de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Locale communities worden betrokken bij het planten en beschermen van de bomen en verdienen zo een eerlijk inkomen voor hun gezinnen terwijl ze bijdragen aan een gezondere planeet voor ons allemaal. Ecologi zorgt ervoor dat het geld terecht komt bij de juiste mensen en projecten. Zo maken ze het mogelijk voor iedereen om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen en nog vele generaties daarna.

Poppedijn staat voor duurzaamheid en is daarom ontzettend trots op deze unieke samenwerking waarmee we met onze eigen bijzondere community iets terug kunnen geven aan de wereld. Door onze krachten te bundelen hebben we de kans om het verschil te maken door te bouwen aan ons gezamenlijke Poppedijn Bos.

Poppedijn Bos