Ga naar inhoud

Poppedijn is verhuisd! Bezoek onze winkel nu op de Burgwal 27 in Delft.

Zoeken
Winkelmandje

Over ons

Poppedijn is een begrip in Delft sinds 1985, mijn geboortejaar. Mijn naam is Sanne Geers en sinds januari 2022 ben ik de eigenaresse van deze prachtige speelgoedwinkel die al generaties lang vele kinderharten sneller doet kloppen.

Poppedijn is een winkel voor bewuste (groot)ouders waar jong en oud kan genieten van verantwoorde producten van natuurlijk materialen. Samen met Gijs en onze 4 kinderen ben ik niet alleen vastbesloten om Poppedijn nog vele jaren te kunnen behouden voor Delft, maar ook om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het behoud van de natuur en onze planeet.

Sanne Geers - Poppedijn

Geschiedenis

Het prille begin van Poppedijn was in 1985 toen Anca van der Elsken en Maarten Heikens zich op 11 november (Sint Maarten) inschreven bij de Kamer van Koophandel om drie ochtenden per week open te gaan met een winkeltje vanuit huis. De winkel dankt haar naam aan de tricot poppen die Anca al maakt sinds eind jaren 70, tot op de dag van vandaag. Omdat er zo veel vraag was naar deze handgemaakte poppen kon een echte winkel niet uitblijven en dus werd op de Buitenwatersloot 25 een klein winkelpandje van 40 m2 gevonden en gevuld met handgemaakte poppen, materialen voor het maken van poppen, houten speelgoed en prentenboeken.

Al snel bleek de winkelruimte te klein voor het alsmaar groeiende assortiment en dus werden al in de eerste jaren kort na elkaar twee kamers achter de winkel toegevoegd aan de winkel; de eerste als winkelruimte, de tweede als permanente cursusruimte. Toch groeide Poppedijn zo snel dat er in 1998 opnieuw een verhuizing nodig was. Toen het pand van de Doe-het-Zelf-winkel op nr. 35, een paar deuren verderop, beschikbaar kwam werd Poppedijn gevestigd op de plek waar de winkel zich nu nog steeds bevindt.

Twaalf jaar heeft het geduurd voordat Poppedijn opnieuw uit zijn voegen barstte, dus werd in 2010 het naastgelegen pand, nummer 33 bij de winkel betrokken om opnieuw meer ruimte te creëren. Helaas was dat ook het jaar van de economische crisis, maar dankzij de steun van de trouwe klantenkring en vrienden van Poppedijn heeft deze bijzondere Delftse winkel het kunnen overleven.

Sinds 2015 is het assortiment van Poppedijn uitgebreid met een prachtige collectie overkleding van biologische katoen, wol en wol-zijde, kindertruien, broeken en jasjes in prachtige kleuren en ontwerpen. We zijn heel blij deze duurzame en kwalitatieve kleding te kunnen aanbieden in Delft.

Eind 2021 besloten Anca en Maarten na 36 prachtige jaren te gaan genieten van hun welverdiende pensioen en dus werd er een zoektocht gestart naar een mogelijke opvolger. De hoeveelheid aanmeldingen van mensen die Poppedijn wilden behouden voor Delft was hartverwarmend voor Maarten en Anca en voor mij was het heel bijzonder om uit al die kandidaten te worden uitgekozen als de opvolger van deze bijzonder ondernemers.

Sinds 15 januari 2022 ben ik de nieuwe eigenaresse van Poppedijn én is de winkel voortaan ook online te bezoeken dankzij een prachtige nieuwe webshop. Het is mijn droom om deze bijzondere winkel nog jaren te behouden voor Delft met net zoveel passie en liefde als Anca en Maarten dat hebben gedaan.

Tot ziens bij Poppedijn!